De mensen achter Wondering the World

Benieuwd wie achter Wondering the World schuil gaan? Op deze pagina stellen wij ons voor. Wij zijn mensen met passie voor natuur en techniek en hart voor kinderen en leraren. Goed onderwijs en betrokken kinderen, dat is waar we voor gaan.

Drs. Pieter Dirk Blom

Drs. Pieter Dirk Blom

IN senior educatief ontwerper
[email protected]

Pieter Dirk heeft werkervaring als leerkracht in het primair onderwijs, coach en educatief ontwerper. Het is zijn drive om educatieve producten te ontwerpen waarin leerlingen en leraren met vreugde, diepgang en betrokkenheid leren. Dit bracht hij recent in praktijk bij de ontwikkeling van de nieuwe geschiedenis methode 'Venster op Nederland'. Voor Wondering the World is hij medebedenker van het concept en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitwerking van de methode op lesniveau.

'Wondering the World biedt uitstekend gereedschap
en is praktijkbeproefd; voor leerkracht en leerling!'

Ing. Ewout Boers

Ing. Ewout Boers

IN Webdesigner en ontwikkelaar
[email protected]

Ewout is al van jongs af aan betrokken bij internet. Op zijn 15e heeft hij zijn eerste website gebouwd en kort daarna was de oprichting van zijn eigen onderneming Effusion een feit. Na zijn hbo studie Communicatie en Multimedia Design is hij als designer en websiteontwikkelaar fulltime voor Effusion gaan werken. Hij is de ontwerper en hoofdverantwoordelijke van de digitale kant van de methode.

'De gebruiksvriendelijkheid voor docenten en leerlingen
staat centraal bij de digitale methode'

Drs. Bert Kalkman

Drs. Bert Kalkman

IN Directeur Edu-Sign
[email protected]

Bert is pedagoog en onderwijskundige. Hij begon zijn loopbaan in het basisonderwijs en was daarna werkzaam in het HBO als docent, consultant, directeur en lector. In 2012 is hij gestart met Edu-Sign. Hierin richt hij zich op leiding geven aan onderwijs, professionalisering van leraren en de ontwikkeling van educatieve kwaliteitsproducten. Met Wondering the World wil hij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het christelijk onderwijs. Bert is verantwoordelijk voor de algemene leiding, het concept en de contacten met de scholen.

'Mijn passie is onderwijs waarbij leren met diepgang
en betrokkenheid centraal staat'

Tonja Eberson

Tonja Eberson

Educatief ontwerper

Tonja is opgeleid als leerkracht basisonderwijs en heeft veel ervaring in het werken met kinderen en leiding geven aan schoolveranderingsprocessen. Vanuit haar betrokkenheid bij de ontwikkeling van educatieve producten heeft ze zich ontwikkeld tot educatief ontwerper. Met haar oog voor realiteitszin zorgt Tonja voor onderwijs dat leraren en leerlingen op een realistische manier verder brengt. Binnen Wondering the World is ze werkzaam als educatief ontwerper.

'Goed educatief materiaal zet leraren aan
meer uit zichzelf en de kinderen te halen'

Erik-Jan Kalkman MA

Erik-Jan Kalkman MA

IN vormgever
[email protected]

Erik-Jan is opgeleid aan de kunstacademie en geïnteresseerd in wat beelden doen met jonge mensen. Na zijn master of arts heeft hij zich gespecialiseerd in fotografie en industriële en educatieve vormgeving. Hij woont en werkt als vrijgevestigd designer in Israël en heeft ruime ervaring met ontwerpen voor educatieve instellingen en internationale ondernemingen. Erik-Jan is verantwoordelijk voor het ontwerp en de creatieve vormgeving.

'Wie kijkt met de ogen van een kind, ziet meer'

Prof. dr. Marc de Vries

Prof. dr. Marc de Vries

IN Hoogleraar en adviseur
[email protected]

Marc is natuurkundige en gepromoveerd in de didactiek van natuurkunde en techniek. Hij begon zijn loopbaan als docent, werd daarna lerarenopleider en sinds 2008 is hij hoogleraar Educatie aan de opleiding Science Education & Communication van de TU Delft. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar christelijke filosofie. Hij ondersteunt christelijke en reformatorische scholen bij de ontwikkeling van bèta-onderwijs dat de identiteit van de school weerspiegelt. Marc is bij Wondering the World betrokken als adviseur voor het concept en de inhoudelijke kwaliteit.

'Het boeiendste onderwijs ontstaat als het christelijk onderwijs
zijn identiteit weet vorm te geven in de lespraktijk'

Arie Droogendijk AA FB

Arie Droogendijk AA FB

accountant en adviseur
[email protected]

Arie is als accountant en belastingadviseur werkzaam bij Alfa Accountants en Adviseurs te Gorinchem. Zijn werkzaamheden betreffen voornamelijk het adviseren van bedrijven op fiscaal en financieel gebied. Hij is als financieel adviseur betrokken bij Wondering the World en is lid van de adviesraad van Edu-World B.V.

'Laat kinderen ontdekken hoe ze moeten denken,
niet wat ze moeten denken'