Slim en gemakkelijk digitaal werken
met Wondering the World

Wondering the World maakt ‘slim’ gebruik van moderne media. Daarbij staat het gebruiksgemak voor de leerkracht en de leerlingen voorop. Technologie is er immers om het ons gemakkelijk te maken. De leerkracht maakt gebruik van een digitale lerarenhandleiding, waarmee hij eenvoudig het digibord kan aansturen. Een online beeldbank maakt het geheel compleet.

Digitale lerarenhandleiding op de iPad

Digitale lerarenhandleiding

De lerarenhandleiding is volledig digitaal en daarmee altijd onder handbereik van de leerkracht. De lerarenhandleiding is ontwikkeld als een losstaand product: Edu-World. De handleiding is geschikt voor pc, laptop, tablet en smartphone en werkt in elke moderne browser.

Gemakkelijk lesgeven
De handleiding biedt snel overzicht van de les die gegeven wordt. Beelden, leertaken voor leerlingen, antwoordmodellen en achtergrondinformatie zijn eenvoudig in de handleiding geïntegreerd en met één muisklik of screentouch beschikbaar.

Eenvoudig het digibord aansturen
De handleiding integreert ook de bediening van het digibord. Met één klik toont u foto’s, clips en andere bestanden op het digibord. De digibordviewer werkt in elke moderne browser en is geschikt voor ieder digibord.

Toegang tot de databank
De online en interactieve beeldbank biedt naast mooi foto- en filmmateriaal ook aansprekende illustraties. De beeldbank is geïntegreerd in de digitale lerarenhandleiding en u kunt zelfs uw eigen bestanden aan de collectie toevoegen! Zo wordt beeldmateriaal soepel in het onderwijsproces geïntegreerd en komt de wereld van natuur en techniek nog dichterbij.

Overzicht van de belangrijkste (les)functies

overzicht belangrijkste functies Edu-World

Naast deze functies heeft Edu-World nog meer mogelijkheden: het maken van een persoonlijke afspeellijst voor het digibord, het toevoegen/koppelen van (persoonlijke) online bestanden zoals foto's, YouTube filmpjes of OneDrive bestanden. Ook heeft Edu-World een overzichtelijke helppagina, waarop u snel antwoord kunt vinden op uw vraag. Per school is er één persoon (de schoolbeheerder) die de accounts voor die school beheert.


Bent u benieuwd hoe de digitale lerarenhandleiding eruit ziet en hoe deze werkt? Vraag een gratis account aan. Hiermee kunt u inloggen op deze website en heeft u de mogelijkheid om een demo account voor Edu-World aan te vragen. Heeft u al een account? Log dan in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.